Beveilig je huis met behulp van je buren

Neighbour Secure app beveiliging tegen inbraak met behulp van je buren

In het verleden was een alarmsysteem iets dat je vooral zag in villawijken. Het laten aanleggen van zo'n systeem wasduur en vervolgens was je ook nog flink wat geld kwijt aan een beveiligingsbedrijf dat reageerde op een melding van het systeem.

Anno 2017 is een alarmsysteem voor iedereen betaalbaar. De apparatuur is goedkoper geworden en gemakkelijk zelf te installeren. Ook een abonnement bij een beveiligingsbedrijf is niet meer nodig. De functie van zo'n bedrijf wordt dankzij Neighbour Secure overgenomen door de buurt. De app maakt het mogelijk om samen met je buren te zorgen voor een veiligere buurt.

Neighbour Secure is heel makkelijk in gebruik. Het in gebruik nemen, bestaat uit drie stappen:

  1. Je installeert de app voor iOS of Android op je smartphone of tablet en verifieert het adres van het huis dat je wilt beveiligen.
  2. Vervolgens stel je in je alarmsysteem het speciale telefoonnummer van Neighbour Secure in, zodat dat we een melding ontvangen wanneer het alarm afgaat.
  3. Tot slot nodig je je buren (maximaal 20) uit voor Neighbour Secure, zodat zij een kijkje kunnen nemen bij een alarmmelding terwijl je zelf niet in de buurt bent.

Neighbour Secure gebruiken

Na het doorlopen van deze stappen is Neighbour Secure klaar voor gebruik. Zodra je alarm afgaat, neemt je alarmsysteem contact op met de centrale van Neighbour Secure. Deze verstuurt vervolgens automatisch, en zonder vertraging, een bericht naar de buren die je hebt uitgenodigd. Zij zijn direct op de hoogte bij een alarmmelding.

Als één van de buren vervolgens een kijkje gaat nemen, kunnen ze via de app snel en makkelijk reageren op de melding. Ze kunnen een bericht versturen, een vals alarm doorgeven, maar ook met één druk op de knop de politie bellen. De app is zo ontworpen dat je snel en makkelijk reageert met één druk op de knop, juist omdat bij een inbraak elke seconde telt.

Het is mogelijk om binnen Neighbour Secure meerdere locaties te beheren. Met het abonnement dat je afsluit, mag je ook meteen een tweede alarmsysteem toevoegen zonder extra kosten. En uiteraard kunnen je buren Neighbour Secure gebruiken met hun alarmsysteem en jou uitnodigen, binnen dezelfde app. Zo werk je samen met je buren aan een veiligere buurt!

Neighbour Secure gratis proberen

Je kunt Neighbour Secure 30 dagen gratis uitproberen, zonder verdere verplichtingen. Daarna kost een abonnement €6,95 per maand, maar uiteraard betalen je buren geen kosten om meldingen te ontvangen en vervolgens te reageren. Als je één jaar vooruit betaalt, krijg je 15 procent korting.